bars_gold

Welcome to Finnish News

News Article 10.02.10

Headline - Budo - Kimmo Niikkonen

Recent news from Finland has brought us the very worrying news that our great friend Kimmo Niikkonen has been diagnosed with a rare form of malignant stomach tumour. Kimmo, now approaching his fiftieth birthday is due to undergo a lengthy, dangerous and potentially life threatening operation in Helsinki.
The senior grades of Shoto Budo were obviously shocked to hear this terrible news and some have already written to offer support to Kimmo and his family.
In a recent correspondence with me Kimmo said,
"I think that there is some meaning that I got ill. Perhaps it is that I
have been always healthy and strong so now it is time to learn to be weak. And also, I do too much in my life so perhaps I have to stop and think what I
shall do with my rest of life. Or perhaps it is just my time to go but I do not
believe that."
When I suggested that I give him a chance the next time we wrestle he replied with his inimitable spirit and humour,
- I will beat you before the operation and I will beat you after the operation? hell, I'll even kick your ass during the operation! -
All who know Kimmo will appreciate that if there is a warrior amongst us with the spirit to fight this illness, it is he, and all in Scotland offer their prayers and positive thoughts to wish him a speedy return to good health and to the dojo.

(Richard Price reporting)

 

Tuore uutinen suomesta tuo meille huolestuttavaa tietoa siitä, että tärkeällä ystävällämme Kimmo Niikkosella on todettu harvinainen pahanlaatuinen vatsakasvain. Kimmo, joka kohta täyttää 50 vuotta, joutuu käymään läpi pitkäkestoisen, vaarallisen ja mahdollisesti henkeä uhkaavan operaation Helsingissä.

Shoto Budon vanhimmat jäsenet olivat selvästi järkyttyneitä kuullessaan tämän kamalan uutisen ja osa heistä on jo kirjoittanut Kimmolle osoittaakseen tukea hänelle ja hänen perheelleen.

Tuoreimmassa viestissään minulle Kimmo sanoi,

"Uskon, että sairastumisellani on jokin tarkoitus. Ehkä se johtuu siitä, että olen ollut aina terve ja vahva, joten nyt on aika opetella olemaan heikko. Ja lisäksi minä teen niin paljon elämässäni, että ehkä minun pitää pysähtyä ja miettiä mitä minun pitää tehdä loppuelämälläni. Tai ehkä nyt vain on minun aikani mennä, mutta tähän minä en usko."

Kun ehdotin, että annan hänelle mahdollisuuden seuraavalla kerralla kun painimme, hän vastasi hänen jäljittelemätt￶mään humoristiseen tapaansa,

"Minä voitan sinut ennen leikkausta ja minä voitan sinut sen jälkeen?hitto, minä jopa pieksän sinut leikkauksen aikana!"

Kaikki jotka tuntevat Kimmon tietävät, että jos on olemassa sellainen soturi keskuudessamme, jolla on sisua taistella tätä sairautta vastaan, niin se on Kimmo. Kaikki Skotlannissa tarjoavat rukouksensa ja positiiviset ajatuksensa, joilla toivottavat Kimmolle pikaista paranemista ja paluuta dojolle.

 

(Richard Price raportoi)

 

Other Content


Other Recent Articles

bars_red
logo logo